•  Bij restaurant de “Cantharel”, Helling 2 5921 GT Venlo is permanent werk van mij te zien.(www.restaurantdecantharel.nl)
  • Bij Valkhof pers is een boek verschenen: “Het verhaal van het altaar” door Johan te Velde. Op pag 82 wordt het altaar dat ik ontwierp en in 2005 bouwde en beschilderde, voor de Edith Stein kapel te Nieuw Bergen, beschreven.
  • Bij uitgeverij “Lecturis” is recentelijk een boek verschenen: “Hedendaagse kunst in Nederlandse kerken 1990-2015 van Jan Dibbets tot Tinkebel” samengesteld door Joost de Wal. Waarin op pag. 22-23; 28-29; 45; 53; 159 werken beschreven staan die ik afgelopen jaren maakte voor kerken en kapellen.
  • ”Mijn leven met de kunst” deel 1 en 2 is een uitgave die ik maakte in eigen beheer. Elk deel 90 pag. verpakt in een origineel beschilderde doos. Er zijn nog enkele exemplaren te koop.
  • HORTOS tekeningen en schilderingen van peter verheijden” een boekje dat ik samenstelde met tekeningen en schilderingen die ik in corona-tijd maakte. Teken- en schilderkunstig heb ik me bezig gehouden met 2 tentoonstellingen die ik in het verleden bezocht: China 5000 years” in het Peggy Gugenheimmuseum te New York en Iran Frühe Kulturen zwisschen Wasser und Wüste
  • Het afgelopen jaar onderzocht ik de mogelijkheden van encaustiek-techniek. Ook de komende tijd zal dit onderzoek voortgezet worden. Encaustiek is een van de oudste schilderwijzen met pigment-gekleurde bijenwas. Het werd al toegepast door de Egyptenaren bij het beschilderen van de sarcofagen.
  • Sinds december 2020 werk ik aan het project: “Nachkriegszeit”. Waarin ik al tekenend en schilderend  mijn vroegste herinneringen aan de gevolgen van de oorlog probeer te verbeelden en welke invloed deze gehad hebben op de na-oorlogse tijd. Het is de bedoeling dat deze werken gebundeld gaan worden in een eenmalig kunstenaarsboek. Mogelijk dat er in de toekomst ook een gedrukt exemplaar verschijnt in een gelimiteerde oplage.
  • In bijgaande fotogalerie staan afbeeldingen van schilderingen en tekeningen die ik afgelopen jaar maakte.